Уроки медіаграмотності

 

💬17 лютого 2022 року, в рамках ініціативи Президента з консолідації українського суспільства, в Розтоцько - Пастільській гімназії були проведені онлайн-заняття з основ медіаграмотності. Уроки з медіаграмотності покликані привернути увагу молодого покоління до розвитку критичного мислення. Разом з учителями наші школярі визначали способи розпізнавання фейків, ознайомлювалися з видами маніпуляцій в мережі, розглядали процеси створення новин. Вчительський колектив школи висловлює окрему подяку за надання навчальних матеріалів представникам національних проектів з медіаграмотності "Фільтр", "Вивчай та розрізняй: інфо-медійна грамотність".
#IREX #медіаграмотність

          💾Медіаграмотність - один із найважливіших елементів з навичок, якими можуть користуватися всі люди змалечку, для того, щоб запобігти поширенню маніпуляцій, фейків, і щоб розвивати навички елементарної інформаційної гігієни.

"Завдяки указу Президента і постанови уряду, які вийшли щодо Дня єдності, такий урок з медіаграмотності є більш ніж символічним, в час коли інформаційні атаки фактично тривають щодня з боку Російської Федерації, ми знаходимося в епіцентрі дезінформації, яку нам наш сусід подарував

Медіаграмотність є не тільки визначенням і орієнтацією в медіапросторі, а набагато ширшим питанням. Сьогодні доступ до інформації має будь-яка дитина, але навіть не завжди доросла людина може відрізнити, де є фейкова інформація.

                                    




















 

 

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Стоп Булінг