Національно-патріотиче виховання

 

15 лютого - День вшанування учасників бойових дій на території інших держав

🗓33 роки…Минають дні, ідуть роки. Життя листки перегортає. А біль Афгану – навіки, В душі чомусь не замовкає. Для очевидців подій війни в Афганістані час вимірюється не роками, а пам’яттю, що не підлягає забуттю.   

💙💛Афганська війна тривала 10 років. І через неї пройшли майже 700 тисяч чоловік. І серед них – більше 160 тисяч – українці. Звання Героя Радянського Союзу було присвоєно 72 військовослужбовцям, з них – 12 українцям. 15 тисяч солдат загинуло у цій війні, 35 тисяч було поранено, багато потрапило у полон або пропали безвісти.

🌏Окрім Афганістану українці несли службу в Лівані, Угорщині, Єгипті, Іраку, Анголі, С’єрра-Ліоне, Чехословаччині, Ефіопії, Югославії. Вони стали гідним прикладом людської відданості, героїзму та мужності.

🙏Ти – вічний біль, Афганістан, ти – наш неспокій. І не злічить глибоких ран в борні жорстокій І не злічить сліз матерів, дружин, дітей Не всі вернулися сини із тих ночей… В глибокій шані схиляємо голову перед пам’яттю тих, хто загинув. З вдячністю звертаюсь до тих, хто живе поряд з нами.

 

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Стоп Булінг