206 річниця з дня народження Кобзаря


Відзначення 206 річниці з дня народження Кобзаря
 Є імена, що увібрали в себе душу народу, стали часткою його життя. Саме таким для українців є ім’я Тараса Григоровича Шевченка,  славетного і  величного митця і Пророка.
10 березня з нагоди відзначення 206 річниці з дня народження Тараса Шевченка у Розтоцько-Пастільській ЗОШ І-ІІ ст. було проведено ряд заходів:  б оформлена  виставка учнівських ілюстрацій до поезій великого Кобзаря, у 1-4 класах пройшли виховні години «Тарас Григорович Шевченко - співець української природи», «Народ Шевченка не забуває і ніколи не забуде». Учні 5 і 6 класів  змагались  у конкурсі на кращого читця віршів поета,  з учнями 8-9 класів була проведена вікторина на кращого знавця біографії і творчості Тараса Шевченка. Завершилось свято літературним флешмобом «Ми чуємо тебе, Кобзарю, крізь століття…», під час якого учні  розповіли про  невідомі факти з життя митця, про його пророчі слова, про безмежну любов до рідної землі.  Учасники заходу читали вірші  Тараса Григоровича Шевченка, які є особливо актуальними в наші дні.    
   Минуло багато років з дня народження Т.Г. Шевченка – славного сина українського народу, але й сьогодні, як живий, говорить він із своїми наступниками.  Над ланами, широкими полями,  містами і селами лине вічно живе в народі слово Великого Кобзаря.
      На сучасному етапі розвитку  України саме Т. Г. Шевченко та його творчість є духовними наставниками, прикладом справжньої відданості і любові до рідної землі, рідного народу.






Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Стоп Булінг