Вшанування пам'яті жертв Голодомору


Схилімо голови в скорботі
Традиційно, в четверту суботу листопада, в Україні відзначають день памяті жертв Голодомору 1932-33 років.
Не залишились осторонь і учні та педагоги Розтоцько-Пастільської ЗОШ І-ІІ ступенів. 25 листопада в школі  відбувся захід  «Хліб - це життя»,  який підготувала Дзямба Н.В. разом з учнями 5-9 класів. Діти нагадали про ті страшні сторінки історії нашої держави, коли без стихії, без засухи, без війни в самому центрі Європи, в Україні, небачений голод забрав у могилу мільйони людей.
Сьогодні ми впевнено можемо говорити, що це був більшовицький геноцид! Це була безкровна, людоморська війна проти українського народу. Війна - задля того, щоб підірвати коріння волелюбної нації, винищити цілий етнос.
          Голодомор…. Скільки страждань у цьому слові. Живучи сучасним життям, нам подекуди важко  повною мірою осягнути глибину трагедії, яку пережили наші співвітчизники у минулому столітті, зрозуміти весь масштаб дії зла і злочинів проти людяності: коли розстрілювали за пять колосків, виганяли на смерть запухлих від голоду дітей, забирали у селян останнє, доводили їх до відчаю смерті. Ми маємо згадувати жертв Голодомору- геноциду, прямо називати винуватців трагедії для того, щоби це найжорстокіше сплановане масове вбивство людей ніколи більше не повторилося.
           Память про заморених голодом присутні вшанували  хвилиною мовчання.



















Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Стоп Булінг